22 Ekim 2012 Pazartesi

TUZLU KURABİYE...(PASTANE TADINDA)

     Merhaba, geçen günlerde bebeği olan bir arkadaşımızı ziyarete giderken bu güzel kurabiyelerden yaptım. Herkesten geçer not alınca da sizinle paylaşmak istedim. Çayının yanına, tuzlu atıştırmalıklar arayanlar için eşsiz bir lezzet tavsiye ederim..
Malzemelerimiz:
250 gr. tereyağ oda sıcaklığında beklemiş(margarinde olur)
1 su bardağından 1 parmak genişliğinde az sıvı yağ
yarım su bardağından biraz fazla yoğurt
1 yemek kaşığı silme pudra şekeri
2 çay kaşığı tuz
yaklaşık 6 su bardağı un
üzeri için yumurta sarısı
çörek otu,susam

Hazırlanışı:
Tereyağı, sıvı yağı, yoğurdu karıştırma kabımız da güzelce karıştırıyoruz.
Daha sonra tuzu ve pudra şekerini de ilave ediyoruz.
Yaklaşık 6 su bardağı unu da azar azar ilave edip, güzelce yoğuruyoruz.
Buz dolabında en az 30 dakika kadar dinlendiriyoruz.
Daha sonra hafif unladığımız masamızda merdane yardımıyla yarım santimden biraz fazla açıyoruz.
İstediğimiz kurabiye kalıplarıyla kesip çıkartıyoruz.
Kalıbınız yoksa çay bardağının ağız kısmıyla da şekillendirebilirsiniz.
Daha sonra pişirme kağıdı serdiğimiz yada yağladığımız tepsimize diziyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam çörek otu serpiyoruz.
180 derece de ayarladığımız fırınımızda, üzerileri kızarana kadar pişiriyoruz.
Soğuyunca afiyetle yiyoruz.

Afiyet olsun. Sevgiler...

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...